Såhär färgar du brynen hemma

Såhär färgar du brynen hemma

Att färga brynen ger inte bara ett par snyggare bryn - det adderar även fyllighet, en tydligare form och kan verkligen underlätta brynstylingen på morgonen. Att färga brynen själv hemma är varken svårt eller krångligt, och med vårt kompletta hemmafärgningskit Brow Tint är det lättare än någonsin. Här lär vi dig hur du kommer igång med att färga brynen själv hemma!

 

Steg 1: Förbered

Innan du börjar att applicera din brynfärg, se till att du har allt du behöver nära till hands. Vi rekommenderar att ha tops, blöta bomullspads, papper och vaselin nära till hands. Var också noga med att sätta upp håret eller att använda ett hårband, för att inte råka få färg i håret mitt i allt.

Om du vill forma/plocka brynen i samband med din färgbehandling är det viktigt att alltid gör hårborttagningen efter att du har färgat brynen, för att undvika att få in färg i öppna, infektionskänsliga hårsäckar.

 

Steg 2: Rengör 

Rengör alltid området runt brynen och torka torrt innan du applicerar din brynfärg för bästa resultat. Oljor ifrån huden eller produkter, alternativt sminkrester som sitter kvar kan göra att brynfärgen blir ojämn eller inte fäster. Vi rekommenderar att använda vårt Cleansing Foam som effektivt och skonsamt rengör innan du börjar.

 

Steg 3: Vaselin 

Om du är nybörjare på brynfärg kan applicering av Vaselin eller en fet kräm vara hjälpsamt för att undvika att färg som kommer utanför din brynform fastnar på huden. Med hjälp av den feta krämen, dra en tunn linje runt ögonbrynen där du inte vill att färgen ska fastna; under, över och mellan ögonbrynen, noga med att inte få kräm på hårstråna. Använd vår Duo Brush för extra precision eller en vanlig tops som hjälpmedel. 

 

Steg 4: Mixa färgen

Blanda alltid lika delar 3% oxidant med mängd färg; exempelvis 1 cm färg tillsammans med 1 cm oxidant. Vår nyhet Brow Tint innehåller 15ml oxidant som aktiverar färgen samt 3x5ml nyanser med färg att mixa efter önskemål; Soft Brown, Deep Brown och Matt Black. 

 

  1. Soft Brown = Ljusbrun nyans
  2. Soft Brown + Deep Brown = Medium brun nyans
  3. Deep Brown = Mörkbrun nyans
  4. Deep Brown + Matt Black = Svartbrun nyans
  5. Matt Black = Mattsvart nyans

 

OBS! Se till att skruva på korken ordentligt på tuberna för att garantera en lång hållbarhet. 3% Oxidant tappar sin styrka om den utsätts för luft under en lång tid.

 

Steg 5: Applicera färgen

Välj att applicera din brynfärg med antingen appliceringssticka eller spolborste. Stickan ger ett definierat bryn med tydliga linjer vilket passar dig som vill ha en tydlig form och perfekt inramade bryn. Spolborsten ger ett fluffigt och mer naturligt resultat, perfekt för dig som vill mjukstarta din färgresa, om du gör Brow Lift hos oss eller kanske för de manliga brynen! Gå in med en tops för att justera brynformen eller för att avlägsna färg som kommit utanför brynen.

 

Steg 6: Väntetid

Beroende på din önskade intensitet och hållbarhet kan du välja att ha på färgen olika längre. Börja klocka direkt vid applicering av första brynet.

3-4 min Ger en lätt tonad effekt - för dig som endast vill ha en lätt uppfräschning. Färgen håller i cirka 1 vecka.

5-6 min Ger medium till naturlig täckning - för dig som vill ha ett lite djupare men fortfarande naturligt resultat. Färgen håller i cirka 2-3 veckor.

8-10 min Djup och full täckning - för dig som önskar en intensiv, djup effekt. Färgen håller i cirka 3-4 veckor.

 

OBS! Om du nyligen har gjort en Brow Lift bör verkningstiden kortas med 2-3 minuter. Detta beror på att fjällskikten i hårstråna redan har ”öppnats” av permanentvätskan och färgen då fastnar betydligt snabbare.

 

Steg 7: Ta bort färgen

När din verkningstid har gått ut, använd en blöt bomullsrondell för att noggrant avlägsna färgen. Börja med det bryn som du först applicerade färgen på, vänta lite och fortsätt sedan med det andra brynet för att få en jämn färgning mellan de båda. Var noga med att se till att ingen färg finns kvar i brynen. Borsta gärna igenom brynen med en spolborste för att försäkra dig om att all färg är borta.

 

Steg 8: Avsluta

Avsluta gärna din rutin med att plocka brynen för att även få till en snygg form. För att återfukta och fixera brynen, använd gärna ett brynserum eller en bryngel; vårt Care & Growth Serum och Clear Brow Gel innehåller båda vårdande ingredienser som stärker, återfuktar och ger glans till hårstråna! 

 

Varför ska jag välja Rapide Brow Tint för min hemmafärgning? 

Välj mellan att endast beställa hem vårt startkit Brow Tint som innehåller allt du behöver för att skräddarsy färgningen av dina bryn; tre olika nyanser med färg att mixa efter önskemål (Soft BrownDeep BrownMatt Black), en 15ml oxidant som aktiverar färgen, en återanvändbar kopp i glas för att mixa färgen samt spolborste och färgsticka för den perfekta appliceringen om och om igen.

Previous Article Next Article