Brow Tint - Håll dina bryn snygga mellan behandlingar

Brow tint

Det är inte så konstigt att man lätt väljer att trycka på snooze-knappen nu när det blivit både mörkare och kyligare om morgnarna. Många av oss prioriterar hellre 20 minuter extra sömn än att ställa oss framför spegeln och fixa våra bryn. Genom att färga brynen själv hemma slår du två flugor i en smäll; du sparar värdefull tid samtidigt som du får vakna varje morgon med ett par perfekt färgade och ifyllda bryn. Nyfärgade bryn behöver heller inget underhåll, men för att garantera din brynfärgs långvarighet kan det vara bra att tänka på vissa saker. Nedan listar vi tips på vad du ska och inte ska göra för att säkerställa att din nya brynfärg håller längre! 

Rengör sparsamt dom första 24h

När du färgar brynen öppnas hårstråets så kallade fjällskikt, det yttersta lagret av håret, så att färgen sedan ska kunna tränga in i hårstrået kärna, kallat cortex. Dom första 24 timmarna efter en brynfärgning har dessa fjällskiktet ännu inte stängt sig och färgen kapslats in, vilket gör att färgen fortfarande kan påverkas om du duschar eller rengör ansiktet. Därför kan du med fördel undvika att blöta brynen det första dygnet efter din brynfärg, och se också till att undvika ansiktsskrubb och att gnugga brynen med en handduk för att verkligen optimera att din nya brynfärg håller. 


Vi rekommenderar att använda vår Cleansing Duo där du effektivt och skonsamt kan rengöra brynen med vår Duo Brush och skummande rengöring Cleansing Foam.


Sol och klor förstör resultatet snabbare.

Oavsett om det är en härlig utomhuspool i något varmt land eller om du tycker om att motionssimma i en simhall så är varken sol eller klorin särskilt vänligt mot dina bryn efter en brynfärgning. Kloret i en bassäng verkar extremt renande för våra strån (vilket du säkert upplevt för ditt huvudhår) och kan vid upprepade tillfällen laka ur dina bryn på sin färg. Samma gäller om du vistas mycket ute i solen; dina bryn bleks helt enkelt av solen och gör stråna ljusa. Om du vistas utomlands och inte vill avstå från dessa två underbara ting kan du därför med fördel ta med dig vår nyhet Brow Tint för att du ska kunna fylla på med din brynfärg - var du vill, när du vill. 

Återfukta med serum

Brynstråna har en naturlig växtcykel på cirka 6-8 veckor innan de byts ut, men hårets kvalité kan faktiskt påverka cykeln. Ett torrt, och därmed illamående, hårstrå vill kroppen gärna byta ut och förkortar därför cyklen. Ett välmående hårstrå däremot vill kroppen behålla, vilket gör att det stannar längre. Väldigt logiskt, eller hur? Därför kan du förstå hur ett vårdande serum kan förlänga din brynfärgning, eftersom att kroppen då helt enkelt förlänger de färgade strånas livslängd. Vårt Repair Serum går att använda både till bryn och fransar, och med sina aktiva ingredienser ser det till att vårda och reparera dina hårstrån samtidigt som det främjar en naturlig tillväxt. Lägg på serumet som ett sista steg i din hemmafärgning, det kommer också att fixera stråna precis där du vill ha dom och efterlämna en underbar glans!

Previous Article Next Article