FAQ; behandlingar och graviditeter

FAQ; behandlingar och graviditeter

 Det finns en hel del att hålla koll på när man är gravid, och funderingar kan komma om saker som man kanske inte annars hade ägnat en tanke åt. En vanlig fundering bland gravida är huruvida en bryn- eller fransbehandling kan påverkas av faktumet att man är gravid. Här har vi samlat dom vanligaste frågorna - och svaret! 

 

Kan jag göra en bryn eller fransbehandling om jag är gravid?

Du är välkommen till oss på Rapide - även när du är gravid! Det finns inga studier som visar att det är farligt att färga/böja fransar eller ögonbryn under en graviditet. Däremot avstår vissa att utföra behandlingen pågrund av att kroppen befinner sig i en hormonell obalans som kan påverka hållbarheten och resultatet på din behandling. Visste du att även menscykeln, (första dagar efter mens), klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, etc kan påverka resultatet av din behandling eftersom kvalitén på dina hårstrån påverkas av dessa faktorer. Det är dock alltid upp till individen att ta beslutet om man vill utföra en behandling eller inte. Alla graviditeter och kroppar är olika, så rådfråga med barnmorska eller läkare om du känner dig osäker!

 

Vilket resultat kan jag förvänta mig efter en bryn eller fransbehandling om jag är gravid?

Resultatet blir allt som oftast, precis som vanligt, men när man är gravid eller ammar så förändras hårkvalitén drastiskt. Ena stunden får du fylligare och starkare hårstrån- till att vid amning istället tappa många hårstrån. Huden kan också plötsligt bli torr eller super glowig. Det gör också att resultatet av din behandling kan hålla längre eller kortare än vanligt. 

 

Finns det något jag ska tänka på innan & efter en bryn eller fransbehandling om jag är gravid? 

Om du är orolig för att resultatet ska gå ur snabbt på grund av oljigare hud/hår, så kan man alltid behålla färgen på lite extra, så att den hinner tränga in i hårstrået och verka. Då får du en färgning som håller längre och du slipper färga flera gånger. Permanent behandlingar däremot ska man inte utföra för ofta, vi låter det alltid gå 6-8 veckor innan man gör en ny behandling för att hela permanenten ska falla ur innan man gör en ny. Du kan också vårda dina fransar och bryn lite extra med bra produkter som ger fukt, näring och håller hårstråna i en god struktur/ balans.

 

Välkommen att boka din behandling här!

Previous Article Next Article