Foma ditt ansikte - med concealer

Foma ditt ansikte - med concealer

Vi på Rapide vet allt om hur färg kan påverka ansiktes helhetsintryck, vilket också är varför vi är så passionerade för produkter och styling, och en av våra favoritprodukter att använda är helt klart concealer! Den täcker rodnad och lugnar efter trådning, men framförallt så tar den en brynstyling till helt nya nivåer. Här går vi igenom hur du kan använda endast concealer för att förhöja hela din look.

 

Vad gör en concealer? 

En concealer är tänkt att täcka mindre partier i ansiktet såsom finnar och ojämnheter, men också för att ljusa upp och skulptera partier som annars kan upplevas platta. Vi är många som svär vid att använda concealer under ögonen för att direkt få det där pigga och fräscha intrycket när dom mörka vintermånaderna börjar ta ut sin rätt. Concealer är helt enkelt en fantastisk multi-produkt som alla borde ha i sitt kit!

 

 Hur ska jag placera min concealer? 

En gyllene regler när du använder concealer är att använda mörkare toner för partier som du vill tona ner och ljusare toner för partier som du vill framhäva. 

Täckande concealer: Se till att använda en concealer som är så nära din egen hudton som möjligt när du ska täcka finnar, ojämnheter eller rodnad för att dra bort fokus från området. En för ljus concealer på en upphöjd finne kan till exempel dra ännu mer fokus till partiet.

Uppljusande concealer: En ljus concealer ska du placera på dom högsta punkterna av ansiktet i en nyans som är något ljusare än din egen hudton. Utgå från de ställen där solen normalt sett träffar; panna, brynben, näsrygg, ögonvrå och haka. Under ögonen är också ett parti som många vill ljusa upp för att få ett vaket intryck och täcka mörka ringar. Om du har väldigt mörka ringar kan det vara en bra idé att först lägga en concealer som först färgkorrigerar, där blåa toner lätt kan korrigeras med en rosa/orange färgad concealer. Då ser du till att både täcka och ljusa upp området utan att dra onödig uppmärksamhet till ringarna!

 

Hur använder jag min concealer? 

Inkludera din concealer i flera steg i samband med att du sminkar dig. Du kan med fördel täcka finnar och andra ojämnheter innan du lägger övriga produkter. Då kan concealern smälta in i huden och du får ett sömlöst resultat om du till exempel väljer att lägga en foundation över. Placera sedan concealern under ögonen, i pannan, brynbenet, näsryggen och hakan. Blanda in concealern med vår Duo Brush för en sömlös täckning.

 

Varför ska jag välja Rapides Concealer?

Vår Calming BB Concealer är fantastisk på många sätt. Den har två nyanser i ett stift vilket gör att du med lätthet kan anpassa till concealer till olika partier. Det blir också billigare och smidigare än att ha flera produkter liggandes, och perfekt om du är på språng! Tack vare sin BB-formula balanserar och bevarar den fukten i huden, samtidigt som den mattar ner och naturligt smälter in i hyn med en lätt till medium täckning. Välj mellan Neutral Light och Warm Olive.

Föregående artikel Nästa artikel