FAQ

 

Hur bokar jag en tid hos Rapide?

Det finns flera sätt att boka tid hos oss. Vår onlinebokning är det mest effektiva sättet då denna tjänst är öppen dygnet runt och gäller Rapides samtliga Brow Bars. Om du föredrar att ringa finns naturligtvis den möjligheten till vissa av våra salonger - kontaktuppgifter till våra salonger hittar du här. Bokning via mejl till din brynbar är endast giltig när en stylist bekräftar din bokning, annars kan du tyvärr aldrig räkna med att din tid faktiskt är bokad.


Jag kan inte komma på min bokade tid, hur gör jag nu?

Om du får förhinder och vill avboka din tid måste du kontakta den Brow Bar som du är inbokad på via e-post eller telefon. Detta ska senast 12 timmar innan behandling. Om avbokningen görs senare eller inte alls debiteras 100% av behandlingspriset. Den mejladress du behöver för att kontakta din Brow Bar och göra din avbokning hittar du här.

 

Har ni någon åldersgräns för era behandlingar?

Är du under 16 år är du naturligtvis välkommen som kund men då måste vi ha målsmans tillstånd för ditt besök. Detta tillstånd lämnas vid tidsbokning eller genom att din målsman följer med vid ditt Rapide-besök.

 

Kan man köpa presentkort hos Rapide?

Ja det kan man, dock kan man just nu bara köpa det på plats i våra Brow Bars. Vi jobbar på att även kunna sälja dom digitalt. Presentkort är det perfekta gåvan och kan köpas och användas på samtliga brynbarer med undantag av NK Göteborg, NK Stockholm samt Åhléns-varuhusen. Presentkorten är giltiga ett år från inköpsdatum.

 

Är det samma prislista som gäller på Rapides samtliga Brow Bars?

Vi erbjuder samma priser på samtliga Brow Bars.

 

Kan jag förvänta mig samma resultat av min behandling när jag är gravid?

Vissa behandlingar kan påverkas av att du är gravid, så som: Lash Curl, Lash Lift, Brow Lift, fransförlängning samt färg av fransar och bryn. Det är upp till dig som kund att bestämma om du vill göra en behandling ändå eller ej.

OBS! Det är givetvis ofarligt att göra behandlingarna, endast resultatet kan bli annat än förväntat.

 

Om du har ytterligare funderingar, kontakta gärna vår kundtjänst.