Såhär påverkar kylan dina bryn och fransar

Bryn och fransbehandling

Säsongen för stickade tröjor, varm choklad under en mysig filt och raggsockor på fötterna är här. Men trots att det finns mängder av härliga saker med vintern så kommer även fnasiga läppar, torr hud och försämrad hårkvalité som ett brev på posten. Tyvärr drabbar detta även dina fransar och bryn. Nedan listar vi 3 orsaker till försämrad kvalité på dina ögonbryn och ögonfransar under vintern - och vad du kan göra åt det.


Brist på fukt.

Den största anledningen till att du märker en försämrad hårkvalité under vintern är det torra klimatet. När temperaturen sänks mot minusgrader så försämras fuktighetsnivån och torkar ut både bryn och fransar vilket gör att de blir både sprödare och lättare bryts.


Likt din hudvård under vintern vill du se till att boosta dina fransar och bryn med extra mycket fukt. Att använda ett serum som är anpassat både för ögonbryn och ögonfransar är ett utmärkt sätt att fylla på med fukt i dina känsliga hårsäckar. Vårt Care & Growth Serum går att använda dagligen och innehåller aktiva ingredienser som binder fukt, samtidigt som de bidrar till förbättrad hårväxt. 


För varmt vatten 

Vi vet - på vintern är det enda man vill när man kommer in från kylan att hoppa in i en varm dusch och tvätta av sminket, men för varmt vatten kan påverka bryn och fransar negativt. Varmt vatten öppnar upp hårsäckarna, och när hårstråna sedan får torka i den torra inhomhusluften blir de spröda och hårsäcken försvagas.


Undvik onödig påfrestning på fransar och bryn genom att hålla vattnet vid ansiktstvätten ljummen, och avsluta gärna med att skölja ansiktet med kallare vatten för att sluta hårsäckarna innan de får torka. 


Fel typ av produkter.

Det finns en mängd produkter för fransar och bryn som skapar fina resultat men som dessvärre innehåller ingredienser som torkar ut dina känsliga hårstrån. Kombinerat med den kalla och torra vinterluften blir detta en katastrof för dina ögonbryn och fransar. Ingredienser att akta sig för är bland annat, polyacrylamide, isoparaffin och alkohol med lågt molekylvärde. 


Var istället noga med att inte bara fokusera på det färdiga resultatet utan även ingredienserna som dina produkter innehåller. På Rapide är vi noga med att samtliga produkter ska innehålla ingredienser som både vårdar och stärker dina hårstrån genom att bevara och tillföra fukt. Här kan du utforska hela vårt sortiment av produkter framtagna för att skapa både snygga och välmående bryn. Vi erbjuder även vår Lift & Curl Mascara som inte bara skapar långa fransar med volym, utan som även skyddar dina känsliga fransar i kyligare väder.
Föregående artikel Nästa artikel