Vårda dina ögonbryn och ögonfransar rätt i kylan!

Vårda dina ögonbryn och ögonfransar rätt i kylan!

Att vintern påverkar både din hud och ditt hår är du säkert medveten om sedan tidigare. Men visste du att den kalla luften även påverkar dina bryn och fransar? Kylan är nämligen mästare på att tömma hårsäckarna på fukt och de kan leda både till att håret växer långsammare och går av lättare. En normal tillväxtperiod för dina hårsäckar ser ut såhär: Växa, vila, lossna. Normalt sker detta i lugn takt men faktorer som stress och kyla kan påverka denna tillväxtperiod till att stressa igenom de första två stegen vilket leder till att ditt hår försämras kraftigt i kvalité.

Nedan listar vi några tips som blir lite extra viktiga under vinterhalvåret för att ge dig välmående fransar och bryn.

 

Exfoliera mera!

Att göra sig av med döda hudceller är bra både för hud och kropp. Se därför till att inte glömma bort dina ögonbryn när du exfolierar ditt ansikte. Normalt kanske du gör det här någon gång i månaden men under de kyligare månaderna är det bra att göra detta 1-2 gånger  veckan. Antingen kan du exfoliera dina bryn samtidigt som du skrubbar ditt ansikte eller så kan enbart fokusera på brynen. Använd en ansiktsskrubb och skrubba försiktigt den genom dina ögonbryn med hjälp av fingrarna eller en destillerad tandborste för att få bort alla döda hudceller. Se till att du sköljer noggrant och se till att det finns några korn kvar mellan dina hårstrån. Genom att göra detta ökar du blodcirkulationen kring dina bryn och stimuleras deras tillväxt.

 

Jag ska bara… mascara!

När man köper en mascara är det inte konstigt att man bedömer den efter hur långa och fylliga fransar man får. Tyvärr innehåller många mascaror ämnen som torkar ut dina fransar. I värsta fall leder de till att dina fransar lossnar snabbare och på vintern när dina hårsäckar är som känsligast är detta något du verkligen vill undvika. Satsa istället på en mascara som innehåller ingredienser som ger dig både önskat resultat men som även vårdar dina fransar under tiden som du bär den. Hos oss på Rapide kan du till exempel köpa vår Lift & Curl Mascara med aktiva ingredienser som seaweed extract, organic shea butter och vitamin e. Alla dessa ingredienser bidrar till att stärka, vårda och mjukgöra dina fransar. Detta ser till att skapa långa och fylliga fransar samtidigt som de ökar deras kvalité.

 

Life is short - Buy the serum!

Ett serum av bra kvalité kommer vara din räddare i nöden när både bryn och fransar påverkas av kall luft. Serumet kommer se till att förstärka dina hårsäckar och förbättra både hårets utseende och skick. Hur bra låter inte det? Vårt Care & Growth Serum innehåller ingredienser som ser till att binda fukt och ser till att både bryn och fransar växer snabbare. Men det motverkar även att håret lossnar lika snabbt som det tenderar att göra under vintern. Använd det dagligen för att se till att dina bryn och fransar får må bra året om!

Föregående artikel Nästa artikel