Fem vanliga misstag när du fyller i dina ögonbryn!

fem-vanliga-misstag-när-du-fyller-i-brynen

Att fylla i brynen kan ofta låta enklare än vad det faktiskt är, och det är inte alltid man är helt säker på att man ens gör rätt. Här listar vi fem vanliga misstag när du fyller i dina ögonbryn - och hur du löser dom. 

 

1. Du plockar brynen i samband med din styling.

Vi har nog alla stått framför spegeln med fixade ögonbryn, för att sen börja granska vilka hårstrån som förstör dina perfekt inramade bryn. Att plocka brynen i sig är inget dåligt, men det kan förstöra för dig och dina bryn på flera olika sätt. Du riskerar till exempel att plocka bort hårstrån som egentligen behövs för din brynforms helhet, och ju tätare du plockar desto svårare blir det att urskilja den naturliga formen. När du börjar plocka hårstrån var och varannan dag rubbar du även hårsäckarnas växtcykel. Det leder till att dina brynstrån aldrig riktigt återhämtar sig, och kan därför i vissa fall leda till att hårsäckarna dör och slutar producera nya strån. 

Var därför inte rädd för att låta dina bryn växa ut, du gör dig och dina bryn en tjänst. Plocka hellre var tredje till var fjärde vecka, och om du har möjligheten - gå till någon professionell som hjälper dig! Du kan läsa mer om vår hårborttagningsmetod trådning här.

 

2. Du matchar brynen med din hårfärg

Många tror att den bästa färgen för sina bryn är den som matchar hårfärgen. Det kan stämma om du gillar väldigt naturliga ögonbryn, men för att ge ansiktet definition och till och med lyster rekommenderar vi att alltid gå någon nyans mörkare än din hårfärg. En snabb lösning om du inte gillar att färga brynen är att använda en färgad bryngel istället. Det ger ett snabbt och fixat resultat på bara några minuter och försvinner dessutom i slutet av dagen. En bonus är att brynen ofta ser fylligare ut när du går någon nyans mörkare eftersom stråna blir mer framträdande, och vem gillar inte det?

Vår färgade bryngel Tint & Fiber Brow Gel tillför inte bara färg utan innehåller också 3% fibrer. Den fungerar ungefär som en mascara fast för dina bryn - färg, form och volym!

 

3. Du trycker för hårt.

Ett allt för skarpt bryn är ett allt för argt bryn! Ett vanligt misstag många gör är att fylla i brynen allt för kraftigt. Ögonbryn som är skarpa eller kantiga ser ofta väldigt påmålade ut och kan ge ditt ansikte ett onödigt hårt intryck.  

Om du har svårt för att inte trycka för hårt när du stylear dina bryn med en brynpenna rekommenderar vi att använda en brynpenna som är krämigare i konsistensen. Denna typ av brynpenna tenderar att inte vara lika pigmenterade som den hårdare sorten, vilket gör att du lättare kan justera din styling om den trots allt blir för skarp. Ett annat tips är att istället använda en bryngel. Då får du samma fylliga effekt, men med ett mycket mer naturligt resultat. En bryngel glider över stråna och täcker det redan befintliga vilket gör det svårt att få allt för skarpt eller att ens misslyckas! Var lätt på handen och jobba successivt - det är alltid lättare att lägga till än att ta bort.

Vi rekommenderar Brow Twist till alla som söker en enkel och krämig brynpenna som tillför färg och fyllighet.

 

4. Du matchar inte dina bryn till din styling.

Dom flesta har en brynstyling som dom alltid vänder sig till - oavsett om det är till jobbet, en fin middag eller till fest. Det kan vara skönt att veta precis hur brynen blir och hur lång tid dom tar att göra, men att anpassa din brynstyling efter hela din look kan göra mer än vad du tror! 

Dina ögonbryn är ansiktets viktigaste accessoar. Om du satsar på en festlig sminkning med mycket ögonskugga kan ett par fluffiga vara ett fint tillägg för att balansera det hårda med ett par mjukare bryn. Om du däremot kör på en naturlig sminkning med en färgstark läpp kan ett par definierade bryn bryta av fint mot det feminina, mjuka genom att addera något tuffare och hårt.

 

5. Du avslutar inte med en fixerande produkt.

Oavsett hur du gillar att stylea dina bryn är en avslutande, fixerande produkt alltid en bra idé. Den får inte bara brynen att se fylligare och mer fixade ut, den förlänger också din brynstylings hållbarhet. Att spendera alla dessa minutrar på morgonen för att få till dom där perfekta brynen är nästan slöseri om dom i slutet av dagen inte har hållit. Det finns en hel uppsjö av fixerande brynprodukter och något som passar alla; genomskinlig bryngel, färgad bryngel, bryntvålar och brynvax. Ha som vana att alltid avsluta med en fixerande produkt i slutet av din styling - du kommer tacka dig själv i slutet av dagen. 

Om du vill testa vilken av våra podukter som passar dig eller vilken nyans och  brynform som är bäst för ditt ansikte - gör vårt quiz

Previous Article Next Article