Inför semestern - A & O före/efter behandling

Inför semestern - A & O före/efter behandling

Inför semestern är det många som vill fixa bryn och fransar för att hålla dem snygga mot den härliga brännan. Dessutom kanske man är lite mindre sugen på att lägga tid på styling under sommaren och då kan en behandling vara en bra lösning. Men för att få din behandling att hålla så länge som möjligt är det vissa saker som är viktiga att tänka på både före och efter. Här listar vi dem!

 

Undvik detta 24 timmar innan behandling

Många av oss slår gärna ihop vår bryn- och fransbehandling med annat skönhetsfix. Där ingår bland annat användning av brun utan sol. Men visste du att innehållet i sådana produkter kan reagera med brynfärgen, vilket kan leda till att din hud blir grön? Nej tack! Detta går att undvika genom att använda vaselin runt dina bryn när du applicerar brun utan sol, men det bästa alternativet är att helt enkelt avvakta tills efter din brynbehandling. Om du tycker om att använda hudvård som innehåller syra och aktiva ingredienser kan det vara en god idé att undvika även dem innan din behandling - särskilt om du har känslig hud. I och med att dessa produkter tar bort det översta hudlagret så är det lätt att huden reagerar negativt på behandlingar som till exempel trådning.

 

Boka din tid strategiskt

Inför semestern kan det vara bra att vara ute i god tid med att boka din tid. Ofta är det högt tryck inför semestertider då många vill fixa bryn och fransar, vilket leder till att tider snabbt går åt. Dessutom kan det vara en god idé att inte boka dagen innan man åker iväg - i alla fall inte om man vill kunna bada direkt när man kommer fram.

 

Att tänka på efter din behandling

Oavsett om du har känslig hud eller inte bör du undvika att använda hudvård och sminkprodukter som innehåller aktiva ingredienser direkt efter din behandling. Att använda dessa typer av ingredienser på dina öppna hårsäckar kan leda till irritation, och i värsta fall infektioner. Undvik därför dessa produkter under det första dygnet efter din behandling.

 

Undvik vatten efter dessa behandlingar

Två av våra mest populära behandlingar är Brow Lift och Lash Lift. Om du gjort någon av dessa är det väldigt viktigt att undvika vatten 24 timmar efter din behandling. Detta innebär att gympass och duschen får vänta ett dygn för att du ska uppnå ditt önskade resultat.

 

Nyfiken på vilka behandlingar vi erbjuder på Rapide? Här kan du läsa mer och boka direkt online.

Previous Article Next Article