Såhär får du din fransförlängning att hålla bäst

fransförlängning

Oavsett om du valt en mer naturlig eller dramatisk look med din fransförlängning vill du självklart att ditt resultat ska hålla sig snyggt så länge som möjligt. Om det dessutom är första gången du förlänger dina fransar så kan det vara svårt att veta hur du bäst tar hand om den inför nästa återbesök. Här delar vi med oss av våra bästa tips för hur du får din fransförlängning att hålla bäst!

1. Var försiktig!

Det låter säkert självklart men väldigt många förstår inte hur viktigt det är att vara väldigt försiktig med sin fransförlängning. Dina ögonfransar har en naturlig växtcykel vilket gör att vi naturligt tappar några fransar varje dag - och detsamma gäller för förlängda fransar. För att undvika att du tappar fler än så är det därför viktigt att du undviker att gnugga dig i ögonen, dra i dina fransar och att du är försiktig både när du applicerar och tar bort smink runt dina ögon.

2. Undvik denna typ av mascara!

Många skaffar fransförlängning för att slippa applicera mascara helt och det är givetvis även det som är mest skonsamt för din förlängning. Speciellt för dig som väljer att skaffa volymfransar där du riskerar att trassla ihop dina fransar när du ska tvätta bort mascaran.

Om du däremot gärna vill kunna addera en ännu mer dramatisk look till dina fransar med hjälp av mascara bör du undvika att använda en med vattenfast formula. Att ta tvätta bort en vattenfast mascara kräver mycket mer intensivt gnuggande och då riskerar du att tappa ett flertal fransar i förtid. För att behålla ditt fina resultat längre bör du istället se till att använda en mascara som innehåller vårdande ingredienser och som du enkelt kan tvätta bort. 

3. Var noga med vad din sminkborttagning innehåller.

Om du använder sminkborttagning eller annan form av rengöring runt dina ögon bör du vara noga med att se till att produkten inte innehåller några oljor. Varför? Olja bryter nämligen ned limmet som används under fransförlängningar och kommer med det se till att dina fransar lossnar i snabb takt. Vår Cleansing foam är framtagen för skonsam rengöring efter fransbehandlingar och fungerar utmärkt att använda även efter en fransförlängning.

4. Rengör och borsta dina fransar dagligen.

För att få din fransförlängning att hålla bäst är det väldigt viktigt att du ser till att hålla din förlängning så ren som möjligt. Använd därför en skonsam och oljefri rengöring dagligen för att undvika att smuts och orenheter förstör din förlängning i förtid. Efter att du rengjort dina fransar är det även bra att borsta igenom dem med en ren mascaraborste för att behålla både form, volym och minimera risken att de trasslar ihop sig.

Previous Article Next Article