Tvätta bort ögonbrynsfärg

Tvätta bort ögonbrynsfärg

Att färga brynen hemma kan spara dig både tid och pengar, och när du väl hittat din teknik kan slutresultatet bli minst lika snyggt som när du fixat dem på en salong. Vår prisbelönade hemmafärgningsbox Brow Tint erbjuder enkel applicering och hållbart resultat. Som nybörjare kan det ändå kännas lite nervöst, särskilt när det kommer till att hitta rätt nyans. Är det omöjligt att få bort ögonbrynsfärg efter färgning? Nej, för att få bort ögonbrynsfärg ska du göra precis tvärtemot det som du normalt skulle göra för att behålla din färg så länge som möjligt. Nedan har vi samlat våra 4 bästa tips på hur du kan rädda upp misstag när du färgat dina bryn hemma.

 

1. Tvätta ansiktet.

När man färgat sina bryn är det viktigt att undvika vatten kring det området under första dygnet, då det tar 24 timmar för hårsäckarna att sluta sig. Om man däremot är missnöjd med sin färg är vatten ett perfekt sätt att tona ner ögonbrynsfärgen. Duscha eller tvätta ansiktet ordentligt med en ansiktstvätt och varmt vatten så kommer du att märka att färgen kommer tonas ner och dina bryn återgå snabbare.

 

2. Skrubba dina bryn.

Att skrubba dina bryn är ett annat sätt att enkelt och snabbt få bort oönskad brynfärg på. Använd gärna en skrubb anpassad för ditt ansikte för att undvika onödigt slitage på den känsliga huden runt dina bryn. Att skrubba brynen är dessutom bra för hårväxten (likt skalpmassage!), så passa på att slå två flugor i en smäll.

 

3. Återfukta inte.

För att få sin brynfärg att hålla längre rekommenderar vi att man är noga med att återfukta med hjälp av ett serum, vaselin eller ansiktskräm. Vill du däremot att färgen inte ska hålla länge så är det en god idé att skippa detta. Något du absolut inte ska göra för att få bort din brynfärg snabbare är att tvätta dina bryn med starka medel som till exempel aceton. Detta torkar enbart ut och förstör din hud.

 

Om du känner att det här med att färga brynen hemma ändå inte var något för dig är du varmt välkommen att boka en tid hos en av våra 17 brynbarer i Sverige. Vi är ledande i Norden inom fransar och bryn, boka ditt besök hos oss här!

Previous Article Next Article