Ikoniska ögonbryn genom tiderna

Ikoniska ögonbryn genom tiderna

Hur vi väljer att styla våra bryn får en stor påverkan över hur hela vårt ansikte uppfattas. Ögonbrynen hjälper till att forma ansiktet, rama in ögonen och kan bidra till ett unikt uttryck. Historiskt sett har brynstyling spelat en viktig roll i mode- och skönhetsvärlden, och kändisar har ofta bidragit till att skapa de allra populäraste bryntrenderna. Här listar vi några av de mest ikoniska ögonbrynen genom tiderna, och deras påverkan på skönhetsidealet.

 

Frida Kahlo

Frida Kahlos ögonbryn var en stor del av hennes modiga och okonventionella stil. Hennes tjocka unibrow har länge varit en symbol för feminism och självuttryck. Fridas bryn var ett testamente för hennes vägran att anpassa sig efter traditionella skönhetsideal, och blev hennes hyllning till äkthet och individualism.

 

Audrey Hepburn

Audrey Hepburns bryn är tveklöst några av de mest kända och ikoniska genom tiderna. Hennes tunna, eleganta bryn kompletterade hennes öppna blick och fina drag. Med sin bryn satte Audrey en ny standard för en mer naturlig och mindre ansträngande look.

 

Elizabeth Taylor

Det går inte att nämna Hollywood glamour utan att direkt tänka på Elizabeth Taylor. Hennes looks är för evigt ikoniska, och detta inkluderar även hennes bryn. Brynen var tjocka, definierade och perfekt vårdade. Dem blev en symbol för elegans och sofistikans, och har satt en skönhetsstandard som influerar vår skönhetskultur än idag.

 

Brooke Shields

Brooke Shields buskiga och vildvuxna bryn kom som en frisk fläkt efter många år av definierade och målade bryn. Hon blev en trendsättare för den starka och uttrycksfulla look som dominerade 80-talet. Brookes bryn blev ofta benämnda som hennes mest slående drag, och hon inspirerade otaliga kvinnor att anamma sina naturliga bryn.

 

Pamela Anderson

90-talets bryn är kända för att vara tunna som streck, och få lyckades befästa denna look i historien som Pamela Anderson. Hennes tunna bryn markerades hårt med en ögonpenna, och var pricken över i:et i hennes många kända looks. Pamela har varit lojal mot sina smala bryn under hela hennes karriär, och därför går det inte att lyfta denna trend utan att inkludera henne. Hennes ikoniska brynlook spelade en stor roll i skönhetstrender i många år framåt, och fortsätter än idag vara en inspiration för många.

 

Cara Delevingne

Skulle man leta efter motsatsen till Pamela Andersons tunt plockade bryn hade Cara Delevingne passat perfekt. Caras tjocka och fylliga bryn tog modevärlden med storm under 2000-talet. Hennes ögonbryn blev synonyma med hennes slående och icke klassiska skönhet, och influerade kända såväl som okända kvinnor världen över att låta brynen växa vilt.

 

Från Audrey Hepburns tunna och eleganta, till Cara Delevingnes tjocka och fylliga, ikoniska kändisbryn har inspirerar otaliga människor att anamma sin egna unika stil. Är du redo för din nästa brynlook? Boka din behandling här och så hjälper någon av våra erfarna Brow Artists dig med både form och färg - för att skapa din alldeles egna ikoniska look.

Previous Article Next Article