Vanliga misstag när man färgar bryn hemma

Vanliga misstag när man färgar bryn hemma

Att färga brynen hemma kan vara ett både tids- och kostnadseffektivt sätt att uppnå en stylad look utan att behöva besöka en salong. Det kan särskilt vara en god idé nu under sommaren när man gärna lägger mindre tid på styling och mer tid att njuta av efterlängtad ledighet. Vår prisbelönade hemmafärgnigsbox Brow Tint gör det enklare än någonsin att färga brynen hemma men som nybörjare kan det ofta kännas lite nervöst ändå. Här har vi samlat några vanliga misstag när man färgar brynen hemma - så att du kan undvika att göra dem!

 

Slarva med rengöring

Innan du färgar dina bryn är det viktigt att förbereda området runtomkring för att du ska uppnå ditt önskade resultat. Se till att du tagit bort smink och orenheter med hjälp av en skonsam rengöring utan oljor för att brynfärgen ska fästa jämnt över dina hårstrån.

 

Väljer fel färg

En av de mest kritiska faktorerna med att lyckas med hemmafärgning är att välja rätt färg. Att välja en nyans som är för mörk kan lätt skapa en onaturlig och hård look, samtidigt som en för ljus nyans kommer att försvinna på en dag. För att undvika detta är det viktigt att du noggrant ser över både din hårfärg och hy. En generell rekommendation är att du väljer en till två nyanser mörkare om du har mörkt hår, och om du har ljust hår bör du välja en nyans som antingen matchar din hårfärg eller är en nyans mörkare.

 

Färgar bryn direkt efter plockning

Att man väljer att färga brynen direkt efter att man plockat dem till önskad form kanske låter logiskt, men är faktiskt något som kan leda till irritation. I samband med att du plockar dina bryn så öppnar du även upp känsliga hårsäckar, och att få brynfärg i dem kan därför i värsta fall leda till infektion. Plocka därför hellre brynen efter att du färgat brynen, då ser du också tydligare alla strån som annars inte syns, vilket kan underlätta för att få till formen!

 

Ojämn applicering

Ett annat vanligt misstag vid hemmafärgning är att man inte applicerar färgen likadant på båda bryn. Säkerställ att du applicerar färgen jämnt över dina bryn, och att du täcker alla hårstrån. För att vara säker på att din färg blir så jämn som möjligt är det även en god idé att klocka tiden mellan brynen. Detta för att du ska veta hur lång tid du ska vänta med att ta bort färgen från ditt andra bryn och på så sätt få samma färg på båda bryn. Vårt Brow Tint kit kommer med en spolborste som underlättar applicering och hjälper dig att få ett jämnt resultat.

 

Slarvar efter behandling

Att ta hand om dina färgade bryn efter färgning är viktigt för att få ett bra slutresultat, och även för långvarigheten på brynen. Undvik att tvätta ditt ansikte direkt efter färgning för att undvika att färgen släpper för tidigt. Du bör även undvika rengöringsprodukter som innehåller olja eller exfolierande egenskaper eftersom de kan leda till att din färg försvinner snabbare. För att få dina färgade bryn att hålla längre kan det vara en god idé att använda ett serum som binder fukten i dina känsliga hårstrån.

Previous Article Next Article