Bryntrender genom åren

Bryntrender genom åren

INSPIRERAS AV BRYNTRENDER GENOM ÅREN!

Form och färg på ögonbryn har under årtionden varit en viktig del av skönhetsvärlden. Från tunna till buskiga till hårt markerade - varje årtionde de senaste 100 åren har definierats av ögonbrynstrender. Häng med oss på en resa bakåt 100 år bakåt i tiden och inspireras av bryntrender genom åren. Vem vet, du kanske vågar pröva något helt nytt nästa gång du bokar en brynbehandling?

 

1920

Under denna tid visade man filmer i svartvitt och helt utan ljud. Att kunna uttrycka sig med ansiktet var därför av största vikt för skådespelarna. För kvinnliga skådespelare hjälpte det att markera sina bryn med en lång, tunn och rund form. I och med att rörliga filmer spreds runt om i världen ville kvinnor överallt härma denna dramatiska look och plockade sina bryn febrilt.

1930

Likt 1920-talet ville kvinnor att deras bryn skulle ha en lång, rund form men denna gång skulle de vara både fylligare och ha en tydlig båge. Man blev ännu modigare med att måla sina bryn mörka för att skapa en riktig “statement-look”.

1940

Inspirerade av den starka looken från 30-talet fortsatte kvinnor att behålla fylligare och långa bryn. Detta årtionde ville man dock göra denna look lite mer naturlig. Man använde istället en väldigt lätt hand över sina ögonbryn när man målade dem och ville gärna ha sina bryn i en ljusare nyans.

1950

Inspirerade av ikoner som Marilyn Monroe definierades 50-talet av fylliga men prydliga bryn. De skulle ha en tydlig och markerad båge och ett definierat avslut. Kvinnor började här att våga experimentera mer med smink men ville att deras bryn skulle se naturliga ut.

1960

Modellen Twiggy vände under detta årtionde upp och ner på modevärlden och så även trenden för ögonbrynen. 60-talet definierades av markerade och långa fransar, samtidigt som man ville hålla sin brynform kort och omarkerad.

1970

Ännu ett årtionde följer där ögonbrynen får stå i bakgrunden. Hårt sminkade fransar och ögon var istället prioritet och man plockade sina bryn mer för att framhäva en färgglad och stark ögonskugga. Formen var något längre än den korta under 60-talet men man lät fortsatt bli med att markera sina bryn med färg.

1980

Efter 20 år av att ha stått i skuggan var nu ögonbryn tillbaka med full kraft! Under 80-talet lät man brynen växa ut och man skulle ha en fyllig, naturlig och vild look. Man markerade gärna sina bryn ytterligare med en mörkare färg.

1990

Från buskiga och stora så gör bryntrenden för 90-talet en helomvändning. Likt Twiggy på 60-talet entrar en ung Kate Moss modescenen i början av 90-talet och med sina tunna ögonbryn får hon en hel generation att plocka sina bryn till tunna streck. Med pincetten i högsta hugg lade man istället undan sin ögonbrynspenna och behöll istället sin naturliga färg.

2000

Vid millenniumskiftet var trenden med tunna ögonbryn fortfarande stark. Nu plockade man däremot fram sin ögonbrynspenna igen och började markera sina bryn hårt vilket bara ännu mer framhävde den tunna formen.

2010

Många kvinnor entrar nästa årtionde med sönderplockade bryn och som en frisk vind blir nästa trend en naturliga och fylligare brynlook. Nu låter man (de som fortfarande kan…) sina bryn växa ut och vågar leka runt med både färg och att borsta håret i olika riktningar.

2020

Med den digitala utvecklingens framfart under de senaste tjugo åren där tutorials på sociala medier och information över internet är mer lättillgängligt har kvinnor börjat förstå vikten av att hitta den brynlook som passar just en själv allra bäst. Hur vi formar och färgar våra bryn kan verkligen definiera resten av vårt ansikte och även om trender är roligt är det viktigaste i slutändan att man hittar sin egna personliga favorit stil.

 

Är du osäker på vilken brynform som passar dig bäst? Missa inte vårt Brow Quiz för att ta reda på vilken form, nyans och produkt som kommer hjälpa dig att skapa den perfekta brynlooken!

Föregående artikel Nästa artikel