Varför tappar du hårstrån i dina bryn?

Varför tappar du hårstrån i dina bryn?

Visste du att vi i snitt tappar 2-4 hårstrån från våra fransar och bryn varje dag? Det innebär att vi byter ut alla hårstrån cirka varannan månad. När ett hårstrå trillar av är det ett nytt hårstrå på väg att växa ut, och så fortsätter cykeln. Ibland finns det dock andra faktorer som gör att cykeln rubbas och det händer att du tappar hårstrån i en snabbare takt. Här reder vi ut några orsaker till det och vad du kan göra för att förhindra det.

 

Förändrad livsstil och stress.

Livet är sällan en spikrak linje. Alla har vi toppar och dalar, och precis som det påverkar vårt psykiska mående kan det även påverka vår fysiska hälsa, exempelvis genom håravfall. Många av oss reagerar  tidigt när vi känner att vi börjar få tunnare hår på huvudet men detta gäller även för dina ögonbryn. Har du en tuffare period är det viktigt att identifiera dina stresspunkter och försöka så gott det går att varva ned. Se till att du prioriterar dig själv och ta tiden till att göra saker som får dig att må bra. Att ta en rask promenad är ett bra sätt att både få frisk luft samtidigt som det utlöser endorfiner i din kropp. Eller kanske kan meditation bli din nya grej för att hitta inre ro?

 

Medicinering och hormonell obalans

Mediciner eller hormonell obalans kommer ofta med flera biverkningar, och håravfall är en återkommande sådan. Upplever du att dina bryn blivit glesare på sistone? Då kan ett serum vara en god idé för att bygga upp dina strån och motverka att du tappar för många hårstrån på en gång. Vårt Care & Growth Serum passar lika bra för dina bryn som för dina fransar. Dess aktiva ingredienser ser till att vårda och reparera dina känsliga hårstrån samtidigt som det ger effekt i form av stimulerad hårväxt.

 

Du använder fel typ av produkter.

Många av oss är väldigt noga med vilka krämer vi använder i vårt ansikte, eller vilka ingredienser som finns i vår foundation. Detta är dock minst lika viktigt att tänka på när du väljer vilka produkter du använder på dina bryn. För att välmående bryn är det viktigt att du använder produkter med aktiva ingredienser som både återfuktar och vårdar. Undvik produkter med ingredienser som silicone och mikroplaster, då dessa har en uttorkande effekt. På Rapide är samtliga produkter framtagna för skapa ett snyggt resultat samtidigt som du kan vara säker på att dina bryn vårdas samtidigt. Här hittar du hela vårt sortiment.

 

Andra artiklar som kanske intresserar dig

Dom vanligaste frågorna för brynfärg hemma

Self Care Day - Skäm bort dina bryn och fransar

Föregående artikel Nästa artikel