Hitta din perfekta brynform för ditt ansikte!

Hitta din perfekta brynform för ditt ansikte!

Din ansiktsform avgör vilken typ av bryn du passar bäst i - har du koll på vilken brynform du borde ha? 

Vi på Rapide utgår ifrån fyra naturliga ögonbrynsformer när vi formar bryn. Vi kallar dem för Arch som betyder båge, Curve som betyder kurva, Straight som betyder rakt och Rounded som betyder rund. Målet är alltid att framhäva eller förbättra den naturliga formen och skapa symmetriska ögonbryn som kunden trivs i.

 

Men vilken form är den rätta för dig? För att veta det behöver vi först fastställa din ansiktsform. Titta på bilderna nedan - vilken ansiktsform är mest lik din?


Det fyrkantiga ansiktet

Ett fyrkantigt ansikte kännetecknas oftast av en framträdande käke, så välj mjukt rundade ögonbryn tex ”rounded” eller “curve” till den här ansiktsformen. Fylliga ögonbryn med en rundad båge kommer att neutralisera och mjuka upp dina drag.

Ansiktsform - Fyrkantigt Ansikte

 


Det ovala ansiktet

Har du ett långt ansikte ska du satsa på raka ögonbryn ”straight”. Tänk välformade men inte alltför dramatiska. För att balansera en vertikal ansiktsform, förläng ögonbrynen en bit i yttre ögonvrån.


Ansiktsform - Ovalt Ansikte


Det runda ansiktet

Ett runt ansikte med fylliga kinder passar i kantiga ögonbryn. Satsa på en hög båge ”arch” för att skapa en illusion av bredare ögon och ett längre ansikte.



 

 

Är du fortfarande osäker på vilken bryntyp som passar dig? 

Gör vårt populära quiz "hitta din bryntyp" här eller boka en behandling hos en av våra professionella stylister som kan guidea och hjälpa dig med allt som gäller färg och form här

 

Föregående artikel Nästa artikel