Vårdande concealer - Därför är det viktigt

Vårdande concealer - Därför är det viktigt

Concealer är en produkt som de allra flesta av oss inkluderar i vår make-up rutin dagligen. Oavsett om man använder den för att täcka mörka ringar, finnar eller för att förstärka en snygg brynlook så kan en bra concealer verkligen göra stor skillnad i ansiktet. Men, hur pass bra en concealer är har inte bara att göra med hur väl den täcker utan dess ingredienser är minst lika viktiga. Här kommer vi gå igenom varför det är viktigt att använda en concealer med vårdande ingredienser. 

 

Vårda din känsliga hud

Huden runt dina ögon är otroligt delikat och känslig. Om du använder en concealer med ingredienser som lätt irriterar huden kan du drabbas av rodnad eller torrhet. Istället bör du se till att använda en concealer med aktiva ingredienser som är både antiinflammatoriska samt återfuktande. Vår egna Calming BB Concealer till exempel, är en lugnande concealer som med hjälp av sin BB formula både behåller fukt samtidigt som den naturligt smälter in i huden. Dess aktiva ingredienser bidrar till en naturlig hudflora samt är helt fri från radikaler. Perfekt för att få till ett snyggt, naturligt resultat samtidigt som du även vårdar din känsliga hud.

 

Smink som håller hela dagen

Får du ofta gå och bättra på din concealer under dagen? Eller upplever att den känns tung mot huden? En concealer som innehåller vårdande ingredienser och med en lätt/medium täckning ser istället till att produkten smälter fint in i huden. Detta lämnar dig med ett snyggt, naturligt resultat som håller under hela dagen.

 

Kombinera smink med hudvård

Många concealers från välkända märken innehåller ingredienser som på sikt kan vara skadliga för din hud, som till exempel parabener, ftalater och syntetiska dofter. Istället bör du kombinera de ingredienser som finns i din hudvård även med de sminkprodukter som du använder. BB-formulan i vår Calming BB Concealer är ett bra exempel på ingredienser som lugnar och vårdar din hud.

 

Sammanfattningsvis, genom att använda en concealer med aktiva och vårdande ingredienser ser du till att både ta hand om din känsliga hud samtidigt som du får ett bättre och mer hållbart resultat. Så nästa gång det är dags att köpa en concealer, kika igenom ingredienslistan en extra gång - din hud kommer att tacka dig!

 

Andra artiklar som kanske intresserar dig

3 sätt att använda vår Clear Brow Gel på

Varför tappar du hårstrån i dina bryn

 

Föregående artikel Nästa artikel