In's & Out's - bryntrender 2024

In's & Out's - bryntrender 2024

Något som alltid är lika spännande med gå in i ett nytt år är att se vilka skönhetstrender som växer sig starkast - och bryntrender är inget undantag! Från hårt markerade till fluffiga och mer naturliga bryn, de senaste åren har verkligen bjudit på en bred variation. Läs igenom vår lista med vad som är på inne-listan och vad som är på ute-listan under 2024.

  

IN'S

Smala bryn 

En trend som många säkert ångrar att de hakade på under 90-talet och början av 2000-talet var så kallade “skinny brows”. Frenetiskt plockade man hårstrå för hårstrå från sina bryn och kvar var sedan tunna streck som man markerade med en brynpenna. Över 20 år senare är trenden med smala bryn hetare än någonsin igen - kanske till och med här för att stanna denna gång. Här kommer dock en härlig nyhet - denna gång behöver vi inte plocka sönder våra bryn helt utan det går faktiskt att skapa en illusion av smala bryn ändå. Använd en brynpenna inifrån mitten av dina bryn, och använd sedan en spolborste och ögonbrynsgel genom dina bryn för att skapa en smal och definierad look. Om du ändå väljer att ta till pincetten, försök att göra det med måtta. Många kvinnor kan säkert bekräfta att det inte är värt att plocka för många hårstrån från våra bryn - för vem vet hur länge denna trend håller sig kvar denna gång!

 

"Soft Brows"

Mjuka, fluffiga och lätt stylade bryn är högt upp på vår inne-lista för 2024! Vi säger hejdå till de hårt ifyllda brynen och välkomnar istället en softare och snällare brynlook. Med lätta drag med en brynpenna, som t.ex. vår Brow Twist eller Marking Brow Pen, följt av en mjukare Brow Setter variant som inte slickar fast brynen på huden, så fixar du denna look på ett kick. Vår bästsäljande Brow Setter Brow Milk är perfekt för detta, då formulan är en blandning av en brow gel och ett brow wax.

För att få till den perfekta Soft Brows-looken rekommenderar vi även att våga sig på att använda en något ljusare nyans på sin brynpenna för att försäkra sig om att resultatet inte blir för "hårt".

 

Raka bryn 

“Emily in Paris” är en av Netflix mest populära serier och huvudkaraktären spelas av Lily Collins. Vad har då detta att göra med bryntrender? Jo, Lilly Collins är känd för sin raka brynform. Detta spår vi kommer bli en brynform som allt fler anammar under 2024. Om du inte har en naturligt rak brynform finns det små tricks du kan ta till för att skapa en illusion av raka bryn. Använd en ögonbrynspenna för att fylla i din båge underifrån. Försök sedan att förlänga den nedre delen av dina bryn tills den möter den delen av dina bryn som börjar peka nedåt. Vår Brow Twist är ett utmärkt val för detta, då den med sin triangelformade spets gör all applicering går både smidigt och snabbt.

 

D-I-Y bryn

Bryntrender i all ära, men något som vi ser blir mer och mer populärt under 2024 är välskötta och välmående bryn. När pandemin bröt ut var det många som sa hejdå till den hårt sminkade looken, och de markerade brynen som varit populära en längre tid, för att istället satsa på en mer naturlig och mindre tidskrävande look. Hudvård växte sig allt starkare, och fler blev mer noggranna med vilka ingredienser de använder både på sin hud och i sitt hår – välmående och skönhet går numera hand i hand. Hyaluronsyra är en ingrediens som är återkommande i både bra hud och hårvård. Vår nyhet Brow Milk innehåller just denna fuktbindande och vårdande ingrediens. Med Brow Milk kan du enkelt skapa välkammade och voluminösa bryn - till ett naturligt resultat.

Om du vill åt en naturlig look för dina bryn utan att använda för många produkter rekommenderar vi även vårt Brow Tint-kit. Skapa ett salongsresultat direkt hemma i badrummet, och skräddarsy din nyans helt efter ditt önskade resultat.

Vi har även utvecklat vår Skin & Care serie med tre nya tillskott för att du ska kunna ta med dig den härliga känslan av en Rapide behandling hem; Neroli Face Mist, Calming Scent Oil och Calming Candle. Tre bästa vänner som garanterat förhöjer dina spa-at-home kvällar under hela 2024 med deras fantastiska dofter och med deras lugnande, harmoniska egenskaper.

OUT'S

Stora bryn

När Brow Lift trenden introducerades blev det snabbt trendigt med stora, extrema bryn som stod rätt uppåt. 2024 är året då vi slussar ut de stora, extrema "brow lift" brynen - men det betyder inte att Brow Lift effekten ska bort helt utan nu satsar vi på Brow Lift med snedstylade bryn.

Det fina med en Brow Lift behandling hos oss är att du själv får vara med och bestämma hur du vill att dina bryn ska ligga - och i de allra flesta fall vill redan våra kunder ha de sneda och inte rakt upp. 

Slickade bryn

Trenden med slickade bryn, även ofta benämnts som "soap brows" svepte in under 2022 och fortsatte starkt även under 2023, men under 2024 tror vi att trenden kommer avta (en comeback till sommaren ser vi dock som möjlig!).

Detta betyder inte att du behöver lägga undan din Brow Lift Soap, använd den istället med ett lite lättare tryck för att minska den slickade effekten utan att behöva tumma på fixeringen, eller prova vår Clear Brow Gel som fixerar brynen utan att slicka fast dem.

"Carved out brows"

Ett tydligt lager med concealer runt brynen för att rama in dem med helt perfekta linjer är något som varit väldigt trendigt tidigare. Men i takt med att de naturliga och mjuka brynen tar mer och mer plats under 2024, så ser vi att så kallade "carved out brows" blir mindre trendigt.

Vaxning

Välmående bryn är A och O för att få till de perfekta brynen, därför hamnar vaxning på vår ute-lista. Vaxning kan skada både den tunna huden runt ögonen, men även hårsäckarna. 2024 är året då vi en gång för alla kopplar ihop skönhet med välbefinnande, därför säger vi hejdå till metoder som inte gör oss gott. Istället rekommenderar vi trådning som primär hårborttagningsmetod för brynen (men även för resterande ansikte).

 

Andra artiklar som kanske intresserar dig

Så stor skillnad gör ögonbrynen
NO MAKEUP MAKEUP - Naturliga bryn & fransar
Upptäck trådning - vår hårborttagningsteknik
Previous Article Next Article