Do's & dont's brynfärg

Do's & dont's brynfärg

Har du precis kommit igång med att färga brynen själv hemma? Det kan kännas läskigt till en början att inte riktigt veta hur man ska göra för att få det sådär snyggt som på salong, men med hjälp av några enkla knep kan även du få till de perfekta brynen hemma. Vi har samlat fyra stycken do's & don'ts när det kommer till brynfärg som hjälper dig att komma igång med hemmafärgning! 

DON'T - Färga brynen utan att rengöra

Det första och viktigaste steget när de kommer till att färga ögonbrynen hemma är att börja med rengjorda bryn. Om brynen inte rengörs innan applicering riskerar färgen att inte fästa eller bli ojämn, då stråna kan ha oljor eller sminkrester kvar.

DO - Rengör området runt brynen för en jämn färgning

För att inte riskera att färgen blir ojämn eller inte fastnar är det därför viktigt att rengöra brynen, men också huden runtomkring för att uppnå bästa resultatet. Med hjälp av vårt Cleansing Foam får du bort smuts och orenheter och kommer åt även mellan stråna.

DON'T - Få Vaselin på brynen

Att använda vaselin är ett riktigt bra nybörjarknep vid färgning av ögonbryn, men det är viktigt att inte få Vaselin på hårstråna. Om du applicerar vaselin på brynen så riskerar du att färgen inte fäster, eftersom att färgen inte kan tränga igenom den feta krämen. 

DO - Använd Duo Brush för perfekt applicering

Använd alltså Vaselin där du inte vill att färgen fäster. Dra en linje på undersidan, översidan och mellan brynen med hjälp av vår Duo Brush som enkelt skapar raka, tunna linjer med Vaselinet.

DON'T - Ta bort brynfärgen på båda bryn samtidigt

De flesta börjar med att applicera brynfärgen på ett bryn åt gången. Om du tar bort färgen samtidigt på båda ögonbrynen så är risken stor att färgningen mellan brynen blir ojämn, eftersom att brynet du applicerade färgen på sist inte fått samma verkningstid.

DO - Klocka tiden mellan brynen 

För att vara säker på att färgen blir så jämn som möjligt kan det vara skönt att klocka tiden mellan brynen. Sätt en timer från det att du applicerat brynfärgen på det första brynet och ska börja med det andra. Om tiden mellan respektive bryn är 1 minut väntar du helt enkelt en minut till med det sista brynet för en jämn färgning!

DON'T - Plocka brynen innan färgning

I samband att man färgar brynen vill många också passa på att plocka och forma för att maximera brynens utseende. Att plocka innan färgbehandlingen är däremot inget att rekommendera eftersom att du riskerar att få in färg i öppna, infektionskänsliga hårsäckar. 

DO - Plocka brynen efter färgning

Om du vill forma/plocka brynen i samband med din färgbehandling är det viktigt att alltid göra det efter att du har färgat brynen. Det underlättar även för att du bättre ska kunna se din naturliga form, eftersom att alla ljusa småstrån syns bättre, vilket gör att du undviker att överplocka brynen.

Andra artiklar som kanske intresserar dig

Rengöra bryn på djupet - Såhär gör du!

Forma ditt ansikte - Med concealer

Previous Article Next Article